Lahdessa vallitsee ikämiesten toiminnan buumi

Lahdessa vallitsee ikämiesten toiminnan buumi – Yhä useampi pappa on löytänyt mukaan ikämiesten omaan toimintaan

Kukapa ei olisi nähnyt pappaporukoita turisemassa lahtelaisissa kahviloissa. Kyseessä on usein vanhojen työkavereiden sakki, joka tapaa toisiaan säännöllisesti eläkkeelle jäätyäänkin. Mutta entäpä, jos valmista porukkaa ei ole ja kotonakin on yksinäistä?

Lahtelaisille ikämiehille on tarjolla myös avointa ja maksutonta toimintaa, jota on kehitetty kohderyhmän toiveiden mukaiseksi jo vuosien ajan. Miehille suunnatun vanhustyön pariin on löytänyt yhä useampi ikämies. Joka toinen viikko kokoontuvassa miesten kerhossa on paljon aktiivisia kävijöitä.

Kerhossa on joka kerta eri teema ja paikalla on ulkopuolinen vierailija. Syksyn aikana vierailijoina on käynyt niin kelloseppämetsäasiantuntija kuin lakimieskin. Tietoa on jaettu myös tietokoneasioista sekä iloa saatu musiikista. Yhteisen jaetun tietoiskun jälkeen ryhmä vaihtaa ajatuksia sekä kuulumisia ja juo tietenkin myös kahvit. Tämän lisäksi papat kokoontuvat säännöllisesti saunomaan ja käyvät lätkämatsissa. Kesäisin järjestettävä Niittykestit -puutarhatoiminta tarjoaa myös toiminnallista yhdessäoloa, jossa miesten taidoista ja näkökulmasta on hyötyä. Tekeminen mahdollistaa monenlaisen yhdessäolon.

Tarvetta eri kohderyhmien erityispiirteet ja toiveet huomioivalle vanhustyölle on hurjasti. Varhaisessa vaiheessa löydetty mielekäs toiminta ja oma porukka tuo sisältöä, iloa ja turvaa vanhenevan ihmisen elämään. Koskaan ole liian myöhäistä saada uusia kavereita, joiden kanssa on kiva viettää aikaa työelämän jälkeen – niitä voi löytää vaikka pappakerhosta.

Joka toinen viikko kokoontuva miesten kerho kokoontuu Parillisilla viikoilla klo 10–11:30. Laaksokatu 15, kerhohuoneessa.

Kevään seuraavat kerhokerrat vierailijoineen

  • 15.4 Kortteliliiga
  • 29.4 Terveisiä Saksasta!
  • 13.5 Pelastuslaitos
  • 27.5 Ukefoxit esiintyy, Etsivä vanhustyö esittäytyy.